Kulak Kireçlenmesi Ve Tinnitus İlişkisi
Otoskleroz veya Kokleer skleroz ( kireçlenme) duru...
CEVAP: Tansiyon durumuna bağlı gelişmiş tansiyon kontrole alındığında düzelme olacaktır. Şayet düzelme olmuyorsa bu damar yapısının bozulduğu anlamına gelir. Gerekirse beyin anjiografisi ile damar yapıları incelenmelidir.
CEVAP: Çınlama araştırmamızda istenebilecek tetkikler dış merkezli ve iç merkezli olarak yapılmakta olup, Tedaviler ( r- tms tedavisi) bünyemizde yapılmaktadır. Sağlık bakanlığı tüm sağlık kurumlarınca, web ve sosyal medyadan fiyat açıklamalarına yasak getirmektedir. Bu nedenle fiyat detayları için 0212 2324983 veya 0543 3103232 nolu telefonlardan gün içinde bilgi alabilirsiniz.
CEVAP: merhaba öncelikle oluşan zardaki hasar ve çınlama için detaylı tetkikler gerekecektir. 16 yıllık süreç mutlaka ilerleyen geriye gitmeyen süreçtir. Değerlendirmelerden sonra ne gibi tedavi yolları olabilir. r-tms açısından ne kadarlık bir fayda sağlarız değerlendirmeleri yapılacaktır
CEVAP: Merhabalar, Çınlamanız için önce yapılması gereken çınlamanın nedenini ve kaynaklandığı noktayı bulmak gerekir. İleri boyutlu Tetkik aşaması ile % 100 e yakın sorunu tespit etmemiz mümkün. Sonra yapılması gereken tedavi durumunuzdur. Oda tetkik sonrası daha net olacaktır. Çınlamada r-TMS tedavisi yüksek başarı sunan cihazdır. Tedavi şansı olabilir. 0543 3103232 ve 0212 2324983 nolu telefonları gün içinde arayarak iletişime geçebilirsiniz. Web sayfamızı inceleyerek detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
CEVAP: Merhaba İşitme sistemi çok karmaşık bir sisteme sahiptir. Bu nedenle değişik yansımaları sizde olduğu gibi bir kısım hastamızda da görmekteyiz. İşitme yolları kulaktan başlar beyindeki ana merkeze kadar devam eder. Tetkikler yapılıp çınlamanın yerini durumunu öğrenmek gerekecek. Yeni tetkik yöntemleri ile Yerini % 100 tespit şansımız var. Yerini tespitin şu önemi var bulunduğu noktaya tedavi uygulamak gerekiyor. Çınlama noktası bu sistem içinde bir yerde gizlidir. Bunu bulmak çıkarmak ve o bölgeye duruma uygun uygulama yapmak gerekir. Bunu da yeni tetkiklerle rahatlıkla sağlayabiliyoruz.
CEVAP. Merhaba r-Tms tedavisi ABD ve Avrupa ülkesinde yenİ uygulamaya konulan bilimsel tedavi yöntemidir. Ülkemizde henüz yaygın değildir. Sebebi maliyetlerinin yüksek oluşu ve sgk kapsam dışında oluşudur. R-Tms tedavisinin başarısı her 10 kişiden 6 kişi düzelme göstermektedir. Fakat başarılı olamama durumu da vardır. Diğer yöntemlere göre dünyada en başarılı tedavi olarak kabul görmüştür. Bu tedavi tıbbi pozitif bilimler içinde yer alır. Alternatif tedavi değildir. Günümüzde 30 civarında bilimsel önde gelen tıbbi dergilerde yayımlanmış makale mevcuttur. Bunlara sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Bu konuda tedaviye geçmeden başarı için titiz bir tanısal çalışma gerekir. Bunlardan bir kısmı laboratuvar çalışmalardır. Günümüzde yeni çalışmalarda kanda bazı hormon veya paremetre değişikliklerinin çınlamaya neden olduğu son iki yıllık çalışmalarla ortaya konmuştur. Ayrıca ayrıntılı MR çalışmaları ile gözden kaçan noktaları tespit etmekteyiz. Bize elinde testlerle pek çok hasta gelmekte. hekim arkadaşlar klasik testlerin etrafında dönmektedirler. Hatta hastalığın etyolojisinden çıkarılan testler dahi yaptırılmaktadır. Gene Yeni jenerasyon FMRI görüntüleme yöntemi ile eskiden görmediğimiz ve bilmediğimiz pek çok şeyi görebiliyoruz. Sadece bu makinayla da bitmiyor. Tetkiki yapan radyoloğun bu konuda ayrıca uzmanlaşmış olması ve filimde ne arayacağını bilmesi gerekiyor. Multi disipline bir çalışma gerekiyor. Bizim çalışmalarımızda bilimsel ve bu kurallar içinde. Hastalığın nedenine yönelik r-Tms yanı sıra yeni jenerasyon ilaçları da uygulayabiliyoruz. Size yeniden bir değerlendirme yapıp ona göre tedavi şekillenmesi yapmamız gerekir.
CEVAP: Merhaba kulağınızda kulak kirleri tıkanma yapıyorsa temizletmekten başka çare yoktur. Bu kirin oluşumu sizin dış kulak yapısı ile alakalıdır. Fazla üretimle beraber dış kulak yapısındaki dokulardan küçük deri parçacıklarının dökülmeleriyle katılaşma olur. Kulak tıkanır. Çınlama kulak temizliği sonrasında kayboluyorsa sorun yoktur. Şayet kaybolmuyorsa hala devam ediyorsa, Şayet bir ilişki yoksa ileri tetkikler gerekir. İleri tetkik sonucuna göre durumunuz değerlendirilir. Tedavilere başlanır.
CEVAP: merhaba, silah atışı ilen olan çınlamalar çok detaylı incelenmesi gerekiyor. Çınlama kaynağı, iç kulak, orta kulak, işitme yolları ve beyindeki işitme merkezi dâhil olmak üzere bir veya birkaçında birden olabilir. Bu detaylı çalışmalar sonucunda durumunuzu önce ortaya koyup sonrasında tedavi açısından değerlendirmek gerekiyor.
CEVAP: merhaba tinnitusa yönelik yapılan tetkikler çok farklıdır. Normal tetkikler ile bir sonuca ulaşmak pek mümkün değildir. Öncelikle tinnitusa spesifik FMRI görüntüleme yöntemi ile sorunlu bölgeyi tespit edip bölgeye uygun tedaviye başlamaktayız. Çınlamaya yönelik. FMRI tetkiki hücre düzeyinde yapabilen Türkiye de şu anda tek bir cihaz var. Kan tetkikleri işitme testleri her hangi bir yerde olabilir.
CEVAP: Durumunuzu değerlendirmek için gelmeniz gerekecek. Neticede tümör ve yapılan bir ameliyat var. Muhtemel swanom adı verdiğimiz tümör için bir ameliyat geçirdiğinizi düşünüyoruz. Bu ameliyatta sinir kılıfları etkilenip, Beyne kadar olan sinirin iletisel gidişinde yollar üzerinde sorunlar oluşturmuş olabilir. Veya tümörün olduğu kısım sorunu olabilir. Tüm ilişkileri incelemek için yeni gelişen tetkik cihazları ile detaylamasına bir çalışma yapacağız.. Bu çalışmalar sonunda tedavi şansı olup olmadığını belirleyeceğiz. Web sayfalarımızda tedavi ile ilgili bilgiler var inceleyiniz.
CEVAP. Öncelikle 3 yıl olan çınlamanızın kaynaklandığı noktaları yani sorunlu kısımları tespit etmek gerekecektir. İşitsel yollar kulaktan başlar beyindeki merkeze kadar devam eder. Sorun herhangi bir noktada olabilir. Bu nedenle sorunun kaynağı yani çınlamanın oluştuğu bölgeyi gelişmiş olan tetkik yöntemleri ile bulmak mümkündür. % 100 e kadar tespiti mümkündür. Sonrasında sorunun kaynağına uygun tedavi planlanır. Yeni jenerasyon ilaç tedavileri ve r-TMS tedavileri içerir. r-TMS yani uyguladığımız yöntem Gerek Amerika da gerekse Avrupa da 30 un üstünde üniversitede uygulanan bilimsel olarak pek çok tıbbi yayım ile kabul görmüş tedavi şeklidir. Tıbbi yayımlar da ve Türkiye'nin en ileri tıbbi tinnitus merkezimizde, bizim hastalarımızda % 60-65 başarı sunar. Bu şu anlama gelir her on çınlama hastası bu tedaviden 6 sı fayda görür 4 ü görmez. % 100 lük tedavi şu an dünyada yoktur. Tüm diğer klasik tıbbi tedavilerde tedavi oranı maksimum % 5 civarıdır. Yeni tedavi ile mukayese edildiğinde r-TMS yöntemi çınlama tedavisinde büyük yere sahip olan cihaz olarak kabul edilmiştir. Web sayfamızda çınlama kısmında tüm bilgiler mevcuttur. Aşağıda bulunan linki tıkladığınızda ulaşabilirsiniz. Başkaca öğrenmek istediğiniz hususlar varsa 0212 2324983 veya 0543 3103232 nolu telefonlarımızdan iletişime geçebilirsiniz.
CEVAP: merhaba, denge sisteminizle beraber çınlamanın araştırılması gerekecektir. Gerek iç kulak gerekse diğer işitsel merkezler, beyindeki denge merkezleri bir bütün halinde değerlendirilip tetkikleri yapılmalıdır. Sorunun kaynağı tespit edildikten sonra tedavi seçenekleri değerlendirilecektir. Bazı psikiyatri ilaçlarının sıkıntı oluşturma ihtimali var. Ama tüm bunlar detaylı değerlendilmesi tetkiklerle desteklenmesi gerekir.
CEVAP : merhaba, 4 yıl olan çınlama, yani kronik hale dönüşen çınlamanız tedavi kapsamımızda. Öncelikle yapılması gereken, çınlamanın kaynaklandığı noktayı net olarak tespit gerekir. Yeni tetkikler ile % 100 e yakın çınlamanın oluştuğu sorunlu bölgeleri tespit etmemiz mümkün. Sonra yapılması gereken durumunuza uygun bilinçli tedavi aşamasıdır. 0543 3103232 ve 0212 2324983 nolu telefonları gün içinde arayarak iletişime geçebilirsiniz web sayfamızı inceleyerek konu hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.
CEVAP: merhaba oldukça erken sayılacak çınlamanız mevcut. Erken tedavide başarı şansı daha yüksektir. 0212 2324983 veya 0543 3103232 nolu telefonlardan iletişime geçebilirsiniz.
CEVAP: Merhaba E.bey Uğultunun nereden kaynaklandığı önemli. Uğultuyu yaratan sebep işitme yollarının herhangi bir noktası olabilir. Bu yollar iç kulaktan başlar beyindeki işitme merkezine kadar devam eder. Bu noktayı bulmak tedavinin durumunu belli eder. Sensori neural işitme kayıplarında işitme kaybı komponenti ile çınlama komponentini ilişkileri incelenmesi için ileri tetkiklerle gerekecektir. Detaylar durumunuzu belirleyecektir. Tedavi şansı olabilir. Buna da tetkikler sonrası karar verilmekteyiz.
CEVAP: Kafa travması ile olan çınlamalar işitme kaybı yaratmamışsa lokalizasyon olarak sorunun olduğu yer işitme yollarının beyin içinde yer alan kısımlardadır. Çok özellikli tetkiklerle, sorunun kaynağının tam tespit mümkün. O tespit ölçüsünde hasarın durumuna bağlı tedavi seçeneği değerlendirilir. Olayın üstünden uzun süre geçmiş olması sebebi ile öncesinde mutlaka ileri boyut tetkik gerekir.
CEVAP: işitme kaybı olmaksızın olan çınlama da genellikle iç kulaktan sonra yer alan ve beyindeki işitme merkezine kadar olan işitme yollarındaki problemlerden kaynaklanma ihtimali yüksek. Yeni gelişmiş olan tetkik yöntemleri ile sorunlu bölgeleri tespit edebiliyoruz. Sonrasında bulgulara ve elde edilen sonuçlara göre tedavileri uyguluyoruz. Tedavi mümkün olabilir. Öncelikle ilk yapılacak işlem tetkik aşamasıdır.
CEVAP: Merhabalar, gerek çınlama olsun gerek baş dönmesi olsun artık ileri ve yeni olan tetkikler üzerinden hareket edilerek tedavi edilmekte. Dünyada son gelişmeler ile Bu hastalıklar sorun olmaktan çıktı. Bir zorluk var henüz bu tedavilere Adıyaman da ulaşmanız mümkün değil. Ülkemizde şu an Özellikli FMRI görüntüleme cihazı bir tane var oda İstanbul'da. r-TMS yi çınlamada sadece şu an ben uyguluyorum. Şimdilerde bir kaç kurumun hazırlığı var. Baş dönmesi için ileri VEMP ve VHİT cihazları sadece ülkemizde çok sınırlı yerlerde var. Birsi de biziz. Bunların hepsinin ötesinde aldığımız yol ve tecrübe çok fazla bu konuda binlerce hasta gördük ve tedavi ettik. Çok ileri düzeyde bilimsel çalışmalar ve projeleri de uluslararası tıp camiasında ortak ve ülkemizi temsilen devam ettiriyoruz. Önce gelmeniz ve ileri tetkiklerle % 100 tanıyı koyup. Tedavilere başlamamız gerekecektir.
CEVAP: Merhaba, İşitme kaybı ile ilgili belki bir şey yapmak mümkün olmayacaktır. Gene de işitme terslerinizle beraber değerlendirmek iyi olacaktır. Çınlama için ayrı bir çalışma ileri tetkik gerekecektir. Tetkikler sağlandıktan sonra durum ile ilgili tedavilere başlanabilir.
CEVAP: Anksyete, psikolojik etkileşimlerle olan çınlaması olan hastalar müracaat eden hastalarımız olabiliyor. Beyinde psişik merkezler olarak kabul edilen ön beyin lobunun, işitme merkezi olan beyinin yan lobunda yer alan hechel grisu olarak adlandırılan bölgeyi olumsuz etkilediğini biliyoruz. Bunun tanısal olarak ortaya konulması bizim için kolay. İleri tetkikle kolayca sorunun kaynağına ulaşıyoruz. Kaynağına ulaştıktan sonra bölgesel uygulama gerekir r-TMS tedavisinin tedavi şansı yüksek. Ama öncelikle tetkik aşamasını tamamlamak gerekiyor. 0212 2324983 veya 0543 3103232 nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz.
CEVAP: Merhaba V. Hanım Bazı hekimlerin yakından tıbbi gelişmeleri takip edemediklerine üzüntü ile şahit olmaktayım. Bilimsel yayımlar okunmuş olsaydı muhakkiki en azından bir nebze yardımlar olabilirdi. Zaten, bu konuda hastaların sorunlarına cevap bulamayışın nedeni de bu. Tabi bu söylemler ile sıklıkla karşılaşmaktayız. Dünya bu konuda son derece ileri çalışmalar ile bilimsel, tıbbi tedavi imkanları arıyor. Buluyor, cihazlar geliştiriyor. Çınlama konusunda da çok önemli gelişme ve çalışmalar var. Bu konuda ülkemizde tıbbi anlamda gerek eğitim araştırma hastaneleri gerekse tıp fakültelerinin önünde giden oluşumuz. Bizimde bilimsel anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Uluslararası bu konuda ileri olan tıbbi çevrelerle yakın temas halinde bu konuda bilime katkılarda sağlıyoruz. Geniş ekip ve çalışma araştırma ve bilim kurullarımızla bu tedavileri yürütüyoruz. r-TMS tedavisi ile ve gelişen diğer yeni jenerasyon ilaçlarla % 100 henüz olmasa bile %60-65 oranlarına ulaşıyoruz.
CEVAP: Merhaba F. Bey, Silah atışları oldukça sıkıntılı durumlardır. Bu bir kaç ayrı duruma bağlı çınlama yaratabilir. Akustik travmanın iç kulağa etkisi veya daha üst seviyelerde işitsel yollar üzerindeki patoloji veya teknik olarak çok detaylı bir takım etkileşimler. Bazen orta kulak etkileşimleride çınlama yaratıcı unsur olmaktadır. Mutlaka çok hassas ve detaylı tetkikler kısa sürede yapılmalıdır. Erken tedavi şansı artırabilir.
CEVAP: Merhaba Ablanız için anlattıklarınızla, çok İleri durumda çınlama şikayet olduğu anlaşılıyor. Ciddi olan bu durumu nedeniyle mutlaka tedavi için girişimlerde bulunmanız gerekiyor. Bizim bakış açımız klasik alışıla geldik tedavilerden ve tetkiklerden çok farklı. Çınlama konusunda Dünyada en yeni sayılabilen tıbbi tetkik ve tedavilere başvurarak sorunun kaynağına ulaşabilmemiz ve tedavi edebilme şansımız olabiliyor. Her şeyden öncesi öncelikle bize gelmesi gerekiyor.
CEVAP: Boyun sıkıntıları genellikle vertigo ile alakalı olabilir. Çınlama uzak bir ihtimaldir. Bundan yaklaşık 3-4 yıl önce yapılan bilimsel çalışmalarla boyun vertebro baziller arterlerinin sorunları çınlama yapar düşüncesi hakimdi. Boyundan geçen ve sağda ve solda olan bu damarlar aralarında pek çok geçiş noktaları olduğu birisi akımında azalma veya darlık olsa bile diğer damarın kompanse edeceğini tespit etmişlerdir. Bu nedenle bu damarlardan kaynaklanabilecek unsurlar çınlamanın çok uzak noktasında kalmıştır. Bazı hekim arkadaşlarca hala güncelliğini yitirmesine rağmen protokollerinde yer almaktadır. Bu nedenle sonuç alamama durumu olmuş olabilir. Bu nedenle Bizim bakış açımız klasik alışıla geldik tedavilerden ve tetkiklerden çok farklıdır. Çınlama konusunda Dünyada en yeni sayılabilen tıbbi tetkik ve tedavilere başvurarak sonuca ulaşma ve başarıyı yakalama şansımız yüksek olmaktadır.
CEVAP: Merhaba henüz çınlama çok yeni tedavi şansıda yüksek olabilir. Kulak çınlaması nedeniyle bazen işitme testine adaptasyon zor olabilir. İşitme ve çınlama bir arada olunca yanlış testler ortaya çıkabilir bu gayet doğaldır. Çınlama açısından baktığımızda İç kulak alıcı mikrofonsa (algı organı ) devamında işitme yolları omurilik soğanı, küçük beyin ve beyinde hechel girisu denilen bölgeye kadar seyir eder. Hechel giyrusu işitme sisteminin ana işlemcisi yani arabanın motoru, bilgisayarın işlemcisi gibidir. Tüm bu ilişkiler ortaya konmadan çınlamayı bir şeye bağlamak yanlış olacaktır. Tanıyı tam koymak için tetkik aşamasında durumu tespit için teknik mevcut olmasına rağmen, bu durumu belirleyecek ülkemizde tek bir cihaz vardır. Tetkikler aşamasında bu cihazla çalışmalarımızı yürütüp, % 100 sorunu ve kaynağını tespit ediyoruz. Tabi sonraki aşama ise tedavi kısmıdır. Her çınlama hastası ayrı ayrı özellikler taşır.. Bu tespit ve durumunuza uygun tedavi programında hasar görmüş olabilecek sinir hücrelerine yönelik tedavi planları, işitsel yollardaki bozulan elektriksel ileti geçişlerinin düzenlenmesi ile tedavilerimizi bilinçli bir şekilde uygulamaktayız. Bunlar ilaç tedavileri, r-tms tedavileri olabilmekte. Günümüzde % 100 lük bir tedavi olmasa da tedavi sonuçlarını elimizde olanlarla % 60-65 e kadar çıkarabiliyoruz. R -TMS yöntemi yurt dışında 30 civarı tıp fakültesinde kullanılırken Ülkemizde henüz bizim tarafımızdan çınlama alanında kullanılmaktadır. Cihaz olarak mevcut olmasına rağmen bu cihazlar psikiatri ve nöroloji alanlarında ilgili branş hekimlerince kullanılmaktadır. Çınlama konusunda hem bilimsel hem de araştırmacı olarak bu konuda şu anda ileri tek birimiz.
CEVAP: Merhabalar, K…. İsimli ilaç beyindeki hipofiz hormonunu etkileyerek döllenmeyi artırıcı hormonların salınımına neden olur. Sonuçta beyini tetikleyen bir mekanizma ile çalışır. Tabi iki türlü etkileşim olmuş olabilir bunlardan bir tanesi içinde bulunduğunuz (varsa) stres ortamı. İkincisi ilaçlar, Her neden olduysa bir tarafa bırakırsak ileri tetkiklerin yapılması gerekecektir. Bunlardan birisi Farklı bir MR türü olan FMRI tetkikidir. Gebelikte herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Çınlama ve vertigoya spesifik FMRI hücresel düzeyde tüm çınlamadan sorumu olabilecek sinir hücreleri ağının ve diğer olası sebep yaratabilecek tüm beyin dokusu dahil, damarsal yapıların daha pek çok unsurun tarandığı bir işlemdir. Sorunun kaynağını bu işlemler ve değerlendirmelerle % 100 bulabiliyoruz. Tedavide ona göre şekilleniyor. Sonucunda tedavi için gene gebelikte sakınca oluşturmayan tedavi yöntemlerini kullanıyoruz.
CEVAP: Merhaba Mehmet Bey, İleri tetkikleri yapabilmek için öncelikle gelmeniz gerekecek. Klasik mr lar ile sonuca ulaşmak, dolayısı ile sebebi bulmak neredeyse imkansız. Stres sistemi tetiklemiş olabilir. Bu tetikleme ile sistem etkilenmiş ve patolojik bir durum gelişmişse hem stresi ortadan kaldırmak gerekir hem de oluşan problemi yerini tespit ederek çözmek gerekir. Biz çalışmamızda özel görüntüleme yöntemi ile işitme yollarının haritalanmasını hücresel boyuta ortaya çıkarıp tinnitus noktasını tespit ediyoruz. Bunu da % 100 sağlamak mümkün sonrasında durumunuza, bulgularınıza uygun tedavilere başlıyoruz.
CEVAP: Merhabalar, 7. ve 8. sinirler bir kanal içinde ( inter acustic kanal ) yan yana seyredip omurilik soğanınından ( pons ) beyine giriş yaparlar. Birisi yüz siniri Facial (7. sinir) sinir, diğer,de vestibulokokler ( 8. sinir işitme denge ) sinirdir Zaten anatomik olarak hep yan yanadır. Kanal içindeki sıkışma zaten başta yüz felci veya denge sorunu ile kendini belli eder. Böyle bir sıkıntı varsa kanalı rahatlatmak gerekir. Fakat biz genellikle bu kanal içinde farklı patolojileri görüp müsaide ediyoruz. Bu nedenle çok net detay gerekir. Klasik MR ile sonuca ulaşmak mümkün değildir. Özellikli çalışma gerekir. Çınlama ile ilgili Sinirlere yönelik ülkemizde şu anda bu çalışmaları net gösterecek tek cihaz vardır oda TA. Hastanesindedir. Yeni tetkiklerin yapılması gerekecektir. Bu tetkikler neticesinde % 100 çınlamanın kaynağını tespit etmemiz mümkündür. Çınlamanın net sebebini bulduktan sonra durumunuza uygun tedaviler değerlendirilecektir. Tedavi ile ilgili bütün detaylar web sayfamızda mevcuttur inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.
CEVAP: Merhabalar, giderek çınlamanız ağırlaşıyorsa mutlaka tetkik edilmesi gerekir ilerleyen sürecin olması daha da kötüye gitmesine neden olabilir. Bu nedenle öncelikle gelişmiş tetkik yöntemleriyle çınlamanın sizde kaynaklandığı bölge ve neden araştırılıp tedavi şansınız değerlendirilmelidir. Şimdiye kadar % 100 lük bir tedavi şekli yoktur. r-TMS tedavisi ve ek tedavilerle bu oran %60-65 lere kadardır. Geldiğiniz taktirde ön değerlendirme ve muayene protokolü tamamlandıktan sonra tetkiklerinizi yapılıp karar verilecektir. İlişik telefonlarımızdan ulaşıp daha detaylı bilgiyi asistanlarımız vasıtasıyla alabilirsiniz.
Not: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.